Nieuws

Huissense 'neparts' wil Chinezen laten getuigen

De advocaat van de Huissense 'neparts' Fred B. wil drie Chinezen laten getuigen. Dat bleek vandaag tijdens een regiezitting in het hoger beroep.
ARNHEM - De advocaat van de Huissense 'neparts' Fred B. wil drie Chinezen laten getuigen. Dat bleek vandaag tijdens een regiezitting in het hoger beroep.
De Chinezen zouden nauw betrokken zijn geweest bij de behandeling van één van de slachtoffers. Ze zijn nog niet eerder gehoord, omdat er aanwijzingen zijn dat Fred B. hun verklaringen heeft verzonnen. 'De rechtbank wilde erg graag veroordelen,' zegt de advocaat van Fred B.. De Chinezen kunnen een ander licht op de zaak laten schijnen.
Mocht het gerechtshof besluiten om de Chinezen naar Nederland te laten komen, dan zijn de verblijfskosten voor rekening van de verdachte. Dat liet een raadsheer van het hof zich vandaag al ontvallen. Over twee weken geeft het hof uitsluitsel.
Fred B. werd eerder veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk. Hij zou zich voorgedaan hebben als arts, stelde diagnoses zoals borstkanker en sneed cystes en vetbulten weg. Ook zou hij medicijnen voorgeschreven hebben die in ons land verboden zijn.