Golfkar brengt eenzame ouderen Dinxperlo (naar) gezelligheid

DINXPERLO - Ouderen uit Dinxperlo kunnen zich sinds dinsdag laten rondrijden in een golfkarretje. Een soort taxiservice met een elektrocar kan hen naar adressen zo'n 10 kilometer van Dinxperlo rijden.

De bedoeling is dat deze voorziening eenzame ouderen mobieler maakt. De golfkar brengt hen naar adressen in Nederland en Duitsland. Wie mee wil, belt een 06-nummer waarna de chauffeur de rit inplant. De passagier betaalt een vrijwillige bijdrage.

Het is een initiatief van de Vrienden van Careaz dr. Jenny, Dinxpers Belang, Estinea en Figulus Welzijn. Voor de golfkar is 22.000 euro ingezameld. Omdat de organisaties veel animo verwachten, sparen ze alvast voor een tweede.

'Te glad voor rollator'

'Wij merken dat mensen vaak best wel naar onze activiteiten willen komen', vertelt Ellen van Minnen van Figulus Welzijn. 'Maar dan zeggen ze dat het te glad is met de rollator of dat het gewoon niet lukt. Dan is de elektrocar een heel mooi alternatief.'

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Aalten Openbaar vervoer Nieuws
Deel dit artikel: