Uitzending 3 maart: Pipo de clown, jonge mode, de wals van Rieu en Mylou Frencken

ARNHEM - Christine gaat donderdag de straat op met de 'ongekroonde koningin van het kleinkunstlied', Mylou Frencken.

Wie verrassen ze met een optreden?

De Loenense Belinda Meuldijk wil de herinnering aan Pipo de clown levend houden, het tv-personage dat bedacht werd door haar vader. En dus werkt ze mee aan een tentoonstelling en schrijft ze mee aan een nieuwe serie. Ze wil de 'piposofie' bewaken, want Pipo was volgens haar meer dan een clown. Pipo was een weldoener, net als Belinda zelf. 


Ze is pas 17 jaar maar nu al een veelbelovend modeontwerpster. De Zutphense Aike Buiting gelooft in zichzelf en dat brengt haar ver. Met haar mode wil ze emoties uitlokken.
De Achterhoekse dialectband Boh Foi Toch heet asielzoekers in Doetinchem welkom met muziek. 'Ons dialect, het ouwe Dinxpers, lijkt wel een beetje op Arabisch, dus dat komt goed uit',  aldus de heren.

Van barok tot hedendaags, van Bach tot Andriessen, van Mozart tot Morricone. Het Apeldoorns Symfonie Orkest is  (bijna) niets te gek. Wij kijken mee tijdens een repetitie.
En Maestro Jules onthult het geheim achter de wals waar André Rieu beroemd mee is geworden.

Dit en nog meer kunstvoer donderdag in het wekelijkse cultuurprogramma op TV Gelderland

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Cultuursnack
Deel dit artikel: