Taxibedrijf Klomp uit Ede dreigt met faillissement

EDE - Het noodlijdende taxibedrijf Klomp Groepsvervoer heeft zijn chauffeurs per mail voor de keuze gesteld: of ze zien af van een betaling voor een woon-werkregeling, of het Edese bedrijf vraagt faillissement aan. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf zaterdag gezegd.

Volgens hem is het bedrijf in de problemen geraakt doordat een aantal vervoerscontracten met gemeenten vorig jaar zijn weggevallen. De betreffende chauffeurs hebben de mogelijkheid gekregen om in andere plaatsen aan de slag te gaan. Maar geld voor de kosten van het woon-werkverkeer is er volgens Klomp niet. Het betreft ongeveer een derde van de in totaal vierhonderd medewerkers.

Volgens vakbond FNV moet Klomp voor die woon-werkregeling een grote nabetaling doen aan de medewerkers van minimaal zes ton. Het gerechtshof oordeelde vorig jaar dat Klomp, met terugwerkende kracht vanaf 1 september 2015, de cao correct moet uitvoeren.

FNV heeft een kort geding aangespannen om een dwangsom van 500 euro per dag die nu geldt bij niet naleven, fors te verhogen. Deze dient dinsdag bij de rechtbank in Arnhem.

Meer over dit onderwerp:
Ede
Deel dit artikel: