Oude televisietijden Farce Majeure herleven in het theater

DRUTEN - Dat is uit het leven gegrepen, dat is uit het leven een greep! Deze tekst uit het legendarische televisieprogramma Farce Majeure staat bij menigeen nog in het geheugen gegrift. De komende weken laten twee leden van het Farce Majeure-team oude tijden herleven in onder meer theaters in Druten en Lochem.

Onder de titel 'Dat is uit het leven gegrepen' blikken Jan Fillekers en Henk van der Horst terug op het satirische Farce Majeure, maar ook op het programma Showroom waarin kleurrijke landgenoten werden geportreteerd.

Henk van der Horst en Jan Fillekers nemen de toeschouwer mee op reis aan de hand van nostalgische beelden die worden vertoond op een groot bioscoopscherm. Uiteraard vertellen de heren ook de avonturen die zij achter de schermen beleefden. 

Het lied 'Dat is uit het leven gegrepen' is geactualiseerd en zal natuurlijk niet ontbreken. Een voorstelling met een hoog ‘Oh ja’-gehalte en soms nog steeds verbazend bij de tijd!

Om ook tegemoet te komen aan de oudere bezoekers zijn er in Druten en Lochem middagvoorstellingen die al om 15.00 uur beginnen. Jan Fillekers vertelde er donderdagmiddag over in de uitzending op Radio Gelderland.

 

Meer over dit onderwerp:
Radio
Deel dit artikel: