Jan Siebelink stapt zijn jeugd binnen in Knielen op een bed violen

DOESBURG - Schrijver Jan Siebelink maakt zijn acteerdebuut in de verfilming van zijn boek 'Knielen op een bed violen'. Hij vervult een kleine bijrol als klant in een bloemenwinkel.

Het idee om Siebelink een kleine rol te geven kwam van hoofdrolspeler Barry Atsma en regisseur Ben Sombogaart. 'We wilden Jan mee laten spelen en onze keuze viel al snel op de scène in de bloemenwinkel', aldus Sombogaart.

Geld op de grond

In de bloemenwinkel-scène wordt hoofdpersonage Hans Sievez afgesnauwd door een vervelende bloemist. De bloemist kleineert Sievez en wil hem niet uitbetalen. Uiteindelijk gooit de bloemist zijn zuurverdiende geld op de grond. Dan verschijnt Jan Siebelink op het witte doek; hij raapt het geld voor de hoofdpersoon op. 

Magisch moment

'Voor mij is dit een belangrijke scene want ik heb dit als 11-jarig jongetje meegemaakt', zegt Siebelink. 'Ik stond machteloos toe te kijken hoe mijn vader vernedert werd door de bloemist.' Voor de bejubelde schrijver was het spelen van de desbetreffende scène bijzonder.

`Ik heb dit ooit echt meegemaakt, op verschillende manieren beschreven en nu heb ik het samen met Barry Atsma gespeeld. Dat was een magisch moment. De cirkel is nu rond.'

Kijk vanavond naar Christines Cultuursnack voor een uitgebreide reportage over deze nieuwe speelfilm.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Cultuursnack
Deel dit artikel: