Nieuws

Blijdschap in Doesburg; IJsselbrug na een maand weer open

ELLECOM - De IJsselbrug bij Doesburg is sinds woensdagmiddag weer open. De middenstand is blij dat het verkeer na een opknapbeurt van een maand weer gebruik kan maken van de brug.
Het was nog net niet het gesprek van de dag tussen ondernemers zegt Ton van Stiphout, voorzitter van Ondernemersvereniging Doesburg, maar de meeste bedrijven waren er wel klaar mee. 'Zelf heb ik een bouwonderneming waarvoor ik regelmatig naar Arnhem moet. Ik ben blij dat ik niet meer om hoef te rijden', aldus Van Stiphout.

Omzetdaling door werkzaamheden aan brug

Volgens de voorzitter daalde de omzet van veel ondernemers door de sluiting van de brug. Soms wel 20 procent. Klanten kwamen vanwege de gesloten brug minder naar Doesburg. Maar verkopers van witgoed zagen de inkomsten gek genoeg stijgen. 'Van hen had de brug nog wel wat langer dicht mogen blijven.' Toch zijn de meesten in Doesburg maar wat blij dat de brug weer open gaat.

Weggebruikers weer welkom na symbolische openingshandeling

Zeker loonbedrijf Seegers en transportbedrijf Rotra gaan het merken. Het loonbedrijf heeft veel klanten aan de andere kant van de brug en het mestseizoen is net begonnen laat de eigenaar weten. Rotra heeft dagelijks 150 tot 180 vrachtwagens rijden. Zo'n 90 procent van hen maakt gebruik van de IJsselbrug. De twee bedrijven reden woensdag dan ook met een voertuig mee in de symbolische openingshandeling van de opgeknapte IJsselbrug.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!