Uitzending 3 maart: Vuile huichelaar, Jan Siebelinks acteerdebuut en bloemen aan de muur

ARNHEM - Het snackmenu van donderdag 25 februari: Zingen is gezond en lachen ook. En dus trekken Paulette Willemse en Saskia van Zutphen volle zalen met hun meezingshows Vuile Huichelaar. In hun eerste show zongen ze over hun ontrouwe mannen.

Inmiddels zingen ze over alles waar vrouwen mee te maken krijgen in hun leven; sex op leeftijd, rimpels, moeders. En de vrouwen in de zaal zingen uit volle borst mee. Christine gaat op zoek naar een huis vol vrouwen voor een verrassingsoptreden.

Schrijver Jan Siebelink maakt zijn acteerdebuut in de verfilming van zijn boek Knielen op een bed violen. De film die deze week in première gaat.
De schrijver heeft een kleine bijrol als klant in een bloemenwinkel. Christine sprak hem tijdens de opnames vorig jaar in Doesburg én na afloop van de première. Hoe vond hij het om de film en zichzelf terug te zien? Volle vrouwen, ijdelheid, onmogelijke liefdes. Thema's die terug te vinden zijn in de schilderijen van Ferdinand Erfmann, Nederlands beste naïeve schilder. Christine en kunstkenner Hélène Besançon bezoeken de unieke overzichtstentoonstelling in museum More in Gorssel over het leven en werk van Erfmann. Wat maakt hem zo goed en wat typeert zijn werk? Hélène onthult.Na zijn pensioen had Paul Straver (76 jaar) meer tijd om te golfen, legde hij een vijver aan, timmerde vogelhuisjes en ging met de caravan naar Frankijk. Maar pas écht leuk werd het toen hij op zijn 68e zijn schildertalent ontdekte! Nu schildert hij bloemen voor aan de muur want 'die vervelen niet snel'. Hij gunt het iedereen om op latere leeftijd nog een talent te ontdekken.

De jonge theatermakers van Stairkees uit Huissen doen alles zelf. Schrijven, spelen, productie, decors maken, grimeren. Dit jaar spelen ze de voorstelling Laat je ouders thuis!, over een eerste vakantie zonder ouders. Wij kijken mee tijdens het repeteren van de scène poep.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Cultuursnack
Deel dit artikel: