Nieuws

Winterswijk vangt 200 vluchtelingen op in zorgcentrum Vredense Hof

In de leegstaande vleugel van woonzorgcentrum Vredense Hof in Winterswijk komt een tijdelijke opvang voor tweehonderd asielzoekers. Dat heeft de gemeente dinsdag bekend gemaakt. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente laten weten deze locatie het meest geschikt te vinden. © Wim Ruesink
WINTERSWIJK - In de leegstaande vleugel van woonzorgcentrum Vredense Hof in Winterswijk komt een tijdelijke opvang voor tweehonderd asielzoekers. Dat heeft de gemeente dinsdag bekend gemaakt. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente laten weten deze locatie het meest geschikt te vinden.
Vanaf eind september heeft het COA in Winterswijk gekeken naar een tijdelijke opvanglocatie. Er zijn drie locaties onderzocht: het oude pand van de Rijks Hoogere Burgerschool/Driemark aan de Zonnebrink, het voormalige belastingkantoor aan de Misterweg en dus het leegstaande deel van de Vredense Hof.
Het COA en de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé hebben inmiddels overeenstemming bereikt over de verhuur van het leegstaande deel van de Vredense Hof. Volgens het bestuur van de Stichting is het erg belangrijk dat bewoners en andere betrokkenen bij het woonzorgcentrum de veiligheid en rust blijft behouden. 
Volgens burgemeester Van Beem is er bewust gekozen voor een maximum van 200 asielzoekers. 'Het is belangrijk dat er voldoende draagvlak bij de inwoners is. 'Het is nog niet bekend wanneer de eerste vluchtelingen naar de Vredense Hof kunnen komen, er moeten nog verschillende zaken geregeld worden.
Omwonenden zijn dinsdag per brief op de hoogte gesteld. Woensdag en donderdag kunnen ze bij het woonzorgcentrum terecht met vragen.