Nieuws

Natuurmonumenten fel tegen windmolens op de Veluwe

Trucagefoto van een windmolen die boven het Veluwse bos uitkomt.
Natuurmonumenten zegt geschrokken te zijn van het idee van de provincie Gelderland om windmolens in natuurgebieden, zoals de Veluwe, mogelijk te maken. Aanleiding is de aankondiging van de provincie om de regels voor bouwen in de natuur te versoepelen.
ARNHEM - Natuurmonumenten zegt geschrokken te zijn van het idee van de provincie Gelderland om windmolens in natuurgebieden, zoals de Veluwe, mogelijk te maken. Aanleiding is de aankondiging van de provincie om de regels voor bouwen in de natuur te versoepelen.
'Zoek naar locaties waar de aantasting van natuur en landschap minimaal is. Die zijn er voldoende in Gelderland', schrijft Natuurmonumenten op de website.

'Schade niet te compenseren'

De natuurorganisatie lijkt met name bezorgd te zijn voor windmolens in de natuur op de Veluwe. 'Windmolens op de Veluwe vernietigen in een klap en voorlopig onomkeerbaar dat landschap. De schade die dat teweeg brengt, is niet te compenseren', zegt Jan Gorter, regiodirecteur Gelderland van Natuurmonumenten.

Regels versoepelen

Eerder deze week liet gedeputeerde Jan Jacob van Dijk weten dat hij de regels voor bouwen in de natuur wil versoepelen. Met name als het gaat om de bouw van windmolens. In 2014 werd bekend dat het Veluwefonds, Staatsbosbeheer, de provincie en het Rijk onderzoek doen naar de mogelijkheden om windmolens midden in de Veluwse bossen neer te zetten. Ook toen liet Natuurmonumenten weten hier fel tegen te zijn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!