Waterpoloërs Polar Bears Ede na verlies: frustratie en onmacht na verloren wedstrijd

EDE - 'We kunnen er een zaak van maken bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond; de jongens zijn ontzettend teleurgesteld', reageert Polar Bears-trainer Jeroen Cavaljé na de dramatisch verlopen wedstrijd van gisteravond. Zijn mannen verloren en kunnen nu de bekerfinale niet spelen.

De waterpoloërs van Polar Bears uit Ede stonden al in de finale van de Nederlandse beker, maar vrijdagavond werd die finaleplek hen toch nog ontnomen door ZPB uit Barendrecht. Dat komt door een amateurfilmpje van een fan, waarop te zien zou zijn dat een doelpunt van ZPB onterecht werd afgekeurd. Door het filmpje werd de uitslag teruggedraaid en moest een deel van de match opnieuw gespeeld worden. Met als resultaat een 16-13 verlies voor de Edenaren.

Klokken niet gelijk

Polar Bears speelde onder protest de rematch: 'We waren het niet eens met de gang van zaken, om op basis van een eenzijdig verklaring een beslissing te nemen. Op het filmpje zien we een man meer situatie waarbij de tegenstander uiteindelijk een doelpunt maakt. Daar is verder niets uit op te maken. Bovendien loopt de schotklok niet gelijk met de wedstrijdklok', zegt de verbolgen trainer.

Focus weg

Hij zegt geen protest te hebben kunnen indienen tegen de opnieuw gespeelde wedstrijd van vrijdagavond, maar bezint zich met de rest van Polar Bears wel op stappen richting de KNZB. Eerst wil hij de zaken op een rijtje zetten en zien of die stap kans van slagen heeft. Maar voor zijn team is het leed al geleden: 'De jongens zijn erg teleurgesteld. Ze hadden de volledige focus op deze laatste periode en dat wordt nu even teruggedraaid. Dat is hartstikke zwaar, ook mentaal. De mannen voelen onbegrip, frustratie en onmacht.

Toch moeten de waterpoloërs de focus houden: vanavond spelen ze een competitiewedstrijd tegen Alphen.

Meer over dit onderwerp:
Ede Sport
Deel dit artikel: