Nieuws

Noodverordening van kracht tijdens demonstratie tegen azc Ede

Eerdere actie van Pegida in Apeldoorn
Burgemeester Van der Knaap van Ede heeft voor de demonstratie zaterdag een noodverordening afgekondigd. Aanhangers van de DTG-groep (Demonstranten Tegen Gemeenten) demonstreren tegen de mogelijke komst van een azc in de stad.
EDE - Burgemeester Van der Knaap van Ede heeft voor de demonstratie zaterdag een noodverordening afgekondigd. Aanhangers van de DTG-groep (Demonstranten Tegen Gemeenten) demonstreren tegen de mogelijke komst van een azc in de stad.
De gemeente wil tussen de 600 en 1400 asielzoekers gaan opvangen. Vorige maand werd duidelijk dat er nog vijf mogelijke locaties zijn. Drie locaties zijn in Ede zelf, eentje in Lunteren en eentje in Otterlo.
De demonstratie vindt plaats op het Raadhuisplein in het centrum van de stad. DTG mag demonstreren tussen 13.00 en 16.00 uur. De noodverordening geldt voorafgaand, tijdens en na afloop van de demonstratie.

Pegida ook aanwezig

De anti-islambeweging Pegida heeft aangekondigd mee actie te voeren. Ook houden leden een toespraak. 'We merken dat gemeenten niet voldoen aan het democratisch recht om te demonstreren. Dan houdt het een keer op en gaan wij niet eens per maand maar elke week demonstreren', aldus Pegida-voorman Edwin Utrecht.

Tegendemonstratie elders

Tegenstanders van DTG hebben een tegendemonstratie aangekondigd. Zij worden niet toegelaten in het centrum. Het plein tegenover het benzinestation aan de Kop van de Parkweg heeft de burgemeester aangewezen als de plek waar tegendemonstranten hun protest kunnen laten horen.
Omwonenden en winkeliers in het centrum en die van de Parkweg krijgen  een brief van de burgemeester met daarin uitleg en informatie over de gang van zaken rond de demonstratie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!