15 jaar en verzot op het waterschap: Johannes van der Poel uit Ede

APELDOORN - Hij is vanaf vandaag officieel de jongste landelijke jeugddijkgraaf ooit: de 15-jarige Johannes van der Poel uit Ede. Op het hoofdkantoor van het Waterschap Vallei en Veluwe in Apeldoorn wordt hij geïnstalleerd.

De vierdejaars vmbo-scholier van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn is sinds vorig jaar jeugdbestuurder van het waterschap. Dat was in het begin wel een beetje wennen. 'Het waterschap is natuurlijk een beetje stoffig. Maar op een gegeven moment wordt het wel heel interessant en leerzaam.'

De jeugdbestuurders vormen samen het nationaal jeugdwaterschap. Het belangrijkste doel van het jeugdwaterschap is om jongeren meer te betrekken bij het werk van de waterschappen. Als jeugddijkgraaf zal Johannes het jeugdwaterschap vertegenwoordigen op congressen en bijeenkomsten.

Wat moeten we weten over het waterschap?

Wat moeten we in elk geval weten over het waterschap? 'Allereerst de drie kerntaken. Schoon en voldoende water, ze zorgen voor veilige dijken en ze zuiveren afvalwater. En dat ze hun uiterste best doen om de kosten die in de blauwe envelop staan die jaarlijks in de bus komt, zo laag mogelijk te houden', aldus Johannes.

Johannes woensdagmorgen op Radio Gelderland:

Ter ere van zijn nieuwe functie krijgt Johannes vanmiddag een rondvlucht aangeboden boven 'zijn eigen' waterschap.

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Ede Radio
Deel dit artikel: