Grote groep vluchtelingen niet welkom in Otterlo

OTTERLO - De overgrote meerderheid van de inwoners van Otterlo die hebben gestemd willen geen of maximaal 100 vluchtelingen opvangen. De helft van de stemmers gaf aan geen vluchtelingen te willen opvangen in het dorp.

Voor meer dan 100 vluchtelingen is weinig animo, maar zes procent ziet dat zitten. Bijna 1000 mensen kwamen dinsdag naar het dorpshuis in Otterlo om aan te geven hoeveel vluchtelingen zij maximaal in Vakantiecentrum De Lindehof aan de Hoenderloseweg willen zien, dat is iets minder dan de helft van de bevolking. De peiling is een initiatief van de Stuurgroep AZC Otterlo's Belang.

Hieronder een overzicht van hoe er is gestemd:

Boven de diagram vindt u de verschillende stemopties. In het diagram wordt aangegeven hoeveel procent van de mensen op de verschillende opties hebben gestemd.

Tevreden over de opkomst

De Stuurgroep AZC Otterlo's Belang is tevreden over de opkomst. 'Over de stemming zijn we niet verrast. Dit is ook wat we horen van de mensen uit het dorp', zegt Evert Groeneveld van de stuurgroep.

Woensdag wordt de peiling overhandigd aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Ede. Woensdagavond heeft de stuurgroep een overleg met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, de gemeente Ede en onderzoeksbureau Arcadis.

Meer over dit onderwerp:
Asielzoekers Otterlo
Deel dit artikel: