Verdachte kindermoord Apeldoorn weet niet wat haar bezielde

APELDOORN - De 36-jarige vrouw die ruim twee jaar geleden haar kinderen zou hebben gedood, stond vandaag terecht voor de rechtbank in Zutphen. 'Ik weet niet wat me bezielde', zei de vrouw op de eerste rechtszitting. Voor de zaak zijn drie dagen uitgetrokken.

Op 2 oktober 2013 deden agenten een afschuwelijke ontdekking. In een woning aan de Van Roekelweg in Apeldoorn vonden ze twee overleden kinderen en een zwaargewonde vrouw.

Het bleek te gaan om een meisje van 6, een jongen van 8 en hun moeder. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later werd gearresteerd. Ze zou haar kinderen om het leven hebben gebracht.

De vader was op het moment van de gezinsmoord niet thuis. De vrouw zegt dat ze tot op de dag van vandaag niet weet wat er is gebeurd. Wel schreef ze een afscheidsbrief en probeerde ze zichzelf van het leven te beroven. Ze zei dinsdag onder meer dat ze niet wist wat haar bezielde. 'Ik heb dit niet gewild.'

De vrouw handelde op de automatische piloot en door het onregelmatige gebruik van antidepressiva weet ze niet meer waarom ze het heeft gedaan.

Emotionele rechtszaak

Volgens verslaggever Arjan Hoefakker was het voornamelijk een emotionele rechtszaak dinsdag. De opa en oma zeiden dat ze de vermoorde kinderen nog dagelijks missen. De vader van de kinderen vertelde hoe zijn leven instortte en vertelde dat hij week later in de Hema liep en zich afvroeg waar zijn kinderen waren. 'Ik zakte door mijn benen.'

Het Openbaar Ministerie komt vandaag nog niet met een strafeis. Wel is er tijd voor verklaringen van nabestaanden.

Verslaggever Arjan Hoefakker woont voor Omroep Gelderland de zaak bij.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Justitie Radio Nieuws
Deel dit artikel: