Gelukkige zege Achilles dankzij een te late wissel

'S-HERTOGENBOSCH - Hij zou worden gewisseld, maar Omid Popalzay scoorde eerst nog even. En mede daardoor won Achilles'29 uit tegen FC Den Bosch met 2-1.

De beginfase was niet boeiend. De beste poging kwam van de Afghaanse international Omid Popalzay, die namens Achilles over schoot. Even later probeerde hij het met een volley, maar Heemskerk kon de bal pakken. Op het middenveld won Mehmet Dingil veel duels, waardoor Achilles vaak kon doorkomen. Maar de passing was meestal te onzuiver.

Doelman Leon ter Wielen redde de Groesbekers twee keer toen Vossebelt uithaalde en Zeldenrust zomaar door mocht lopen. En een kopbal van Biemans verdween in het zijnet. Uit het niets kwam Achilles op voorsprong. Uit een voorzet van Jop van Steen knikte Dingil de bal knap in de hoek.

Na rust had Freek Thoone een prachtige actie, maar de aanval eindigde met een van richting veranderd schot van Boy van de Beek. Ter Wielen pakte aan de andere kant een inzet van Slivka. Achilles was aan de bal heel matig. Bij een van de spaarzame aanvallen had Thoone bijna succes met een puntertje. Na balverlies van Popalzay kon Den Bosch uitbreken, maar Havar miste. Trainer Eric Meijers wilde Popalzay direct wisselen, maar voordat het zover was maakte de Afghaan heel bekeken de 0-2. Daarna werd hij alsnog meteen vervangen.

Na wat laks ingrijpen bij Achilles kon Esajas de spanning nog terugbrengen. De slotfase bleef Den Bosch drukken, maar Achilles hield stand.

Opstelling Achilles'29: Ter Wielen; Ramezani, Beijer, Zeller, van Steen; Popalzay, (Sürmeli), Dingil, Boogers, van de Beek; Hendriks, Thoone (van de Groes).

Meer over dit onderwerp:
Achilles Betaald voetbal
Deel dit artikel: