Uitzending 18 februari: Joris Linssen verrast met muziek, Nathalie Baartman is gelukkig op de Veluwe en Maestro Jules onthult

ARNHEM - Willekeurige mensen het hemd van het lijf vragen, dat is presentator en muzikant Joris Linssen wel gewend. Maar een verrassingsoptreden verzorgen met zijn band Caramba, dat is toch andere koek.

Stroom heet de voorstelling waarmee Joris en band in de theaters staan.  Aan Christine vertelt hij waarom hij graag tegen de stroom ingaat.

Maestro Jules neemt ons mee in de wereld van klassieke muziek. Deze week vertelt hij over een werk van Richard Strauss dat gebruikt is in de de film 2001 A Space Odyssey. En zelfs Elvis gebruikte het bij zijn opkomst.

De etsen van amateurkunstenaar Hanke Cannegieter zijn een weerspiegeling van dat wat er zich aan haar hoofd afspeelt. In Zelf Gemaakt vertelt ze waarom ze zoveel met servies werkt.

Cabaretier Nathalie Baartman kan heel gelukkig zijn in haar houten huisje op de Veluwe. Ver weg van al het wereldleed. Maar in haar voorstelling  Louter gaat ze dat leed niet uit de weg.

In Heel Gelderland Repeteert kijken we achter de schermen bij een repetitie van Theaterwerkplaats Harderwijk. Ze spelen de voorstelling Het Feest . Maar de feestsfeer is ver te zoeken.  Het stuk is geïnspireerd op de bekende en beklemmende Deense film Festen.

Voor je wekelijkse portie kunstvoer kijk je dus komende donderdag naar Christines Cultuursnack.

Meer over dit onderwerp:
Cultuursnack
Deel dit artikel: