Nieuws

'De Achterhoek; de meest muzikale regio van Nederland'

ZUTPHEN - De Achterhoek barst van het muzikaal talent. Junkie XL is begonnen in een soos in Lichtenvoorde en ook opkomende bands als Opticks, Donnerwetter and I Am Blazing Lights hebben hun roots in de Achterhoek. Voor Meindert Bussink van het muziekproject Behind the Corner gaat het verder. Volgens hem is de Achterhoek de meest muzikale regio van Nederland.
Het valt hem op hoeveel goede bands er uit de Achterhoek komen. Grote gevestigde namen als Normaal maar ook de gitarist van de Staat komt ook gewoon uit Aalten. Meindert weet het zeker: De Achterhoek rocks!

'Zit er hier iets in het water?'

'Ik weet niet wat het is waarom deze regio al decennia lang goede bands voortbrengt. Misschien zit er hier iets in het water', zegt Meindert. 'Maar feit is dat het hier wemelt van het talent.'
Meindert wil meer bekendheid geven aan deze Achterhoekse cultuur en bandjes. 'Ik wil strijden voor het behoud van dit talent en me in zetten voor het behoud van kleine podia.'

Erkenning

Meindert Bussink komt zelf uit Varsseveld  Hij is trots op zijn roots. Hij zet zich met zijn organisatie Behind the Corner in voor het behoud van de Achterhoekse popcultuur.
Meindert zelf woonde een aantal jaren in Amsterdam maar miste de Achthoek. 'In Amsterdam wordt vaak lacherig gedaan over de Achterhoek maar dat is volkomen onterecht. Het is een supertoffe regio met een fijne mentaliteit en heel veel talent. We zouden meer erkenning moeten krijgen', zegt Meindert. Om dat voorelkaar te krijgen wil Meindert de regelgeving en organisatie voor bands verbeteren. 'Het is hier vaak één grote familie maar wat ik mis is één grote familie van organisatie en regelgeving om de bands nog beter te laten floreren. Dus ga ik me daar hard voor maken', aldus Meindert. Hij noemt de DRU Cultuurfabriek in Ulft als prachtig podium maar hij zegt dat hij de kleine zaaltjes mist. 'De DRU is een mooie aanwinst maar is te groot voor bandjes die vijftig tot honderd man publiek trekken'. Hij wil graag dat kleine oefenlocaties behouden blijven zodat beginnende artiesten ook groot kunnen worden.
Meer over het onderwerp aanstaande zaterdag in Gelderse Koppen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!