Nieuws

A28 tussen Harderwijk en Ermelo weer open na dodelijk ongeval

ERMELO - De snelweg A28 was vrijdagmorgen ter hoogte van de afslag Strand Horst tussen Harderwijk en Ermelo een aantal uur volledig afgesloten vanwege een dodelijk ongeval.
Op de snelweg botste een automobiliste uit Rouveen op een geschaarde vrachtwagen. Zij kwam daarbij om het leven. De automobilist, ook uit Rouveen, is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd geconstateerd dat hij niets mankeert.

Trouwdag

Het ongeluk vond plaats op de trouwdag van het stel, dat zes jaar geleden elkaar het jawoord gaf. Ze hebben twee jonge kinderen die nu bij hun grootouders zijn. De twee verkeersslachtoffers zijn lid van de vrijgemaakte gereformeerde gemeente De Levensbron in Rouveen.
In het kerkdorp is geschokt gereageerd op de dood van de 27-jarige inwoonster van het dorp. De vrouw was verloskundige. Ze was met haar man op weg naar een wintersportadres.
De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond, maar moest wel voor verhoor mee naar het politiebureau. Daar wordt hij gehoord over het scharen van de vrachtwagen en de aanrijding met de personenwagen. De politie deed de hele ochtend op locatie ook al onderzoek naar het ongeval
De tankauto heeft na de aanrijding zijn lading heeft verloren. Het gaat om kippenmest. Die is over de weg gestroomd en dat stonk behoorlijk.
'Het verkeer stond vrijdagmorgen ook muurvast. 'Ik zie auto's op de weg staan met de lichten uit; mensen zitten op de vangrail', vertelde cameraman Wim Hageman.

Omleidingen

Het verkeer dat achter het ongeluk stond, kon de weg nog verlaten bij Harderwijk. Via lokale wegen kon het verkeer de weg vervolgen. Al was dat wel extra moeilijk door de mist, vertelde Antoine van Schie van de VID. Rond 08.00 uur liepen ook de lokale wegen rondom Harderwijk vast.
Het verkeer richting Amersfoort werd bij knooppunt Hattemerbroek omgeleid via de A50 en A1.

Edwin Evers leeft mee

Door het ongeluk stond ook Radio538-DJ Edwin Evers in de file op de A28. Hij was daardoor niet op tijd om te beginnen aan zijn eigen radioshow vrijdagmorgen. Hij laat weten dat dat natuurlijk even bijzaak is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!