Nieuws

Verongelukt lid carnavalsvereniging geëerd tijdens optocht in Didam

Op een van de wagens prijkte een bord met daarop twee foto's van het slachtoffer
Tijdens de optocht in Didam is zondag stilgestaan bij de tragische dood van Boy Rasing. Het lid van carnavalsvereniging De 11jes in Nieuw-Dijk overleed zaterdagavond nadat hij eerder op de dag met zijn auto tegen een boom was gebotst.
DIDAM - Tijdens de optocht in Didam is zondag stilgestaan bij de tragische dood van Boy Rasing. Het lid van carnavalsvereniging De 11jes in Nieuw-Dijk overleed zaterdagavond nadat hij eerder op de dag met zijn auto tegen een boom was gebotst.
Voorafgaand aan de optocht werd op het terrein van restaurant Juffrouw Tok in Didam een enorme erehaag gevormd voor de overleden automobilist.
Een wagen van zijn vriendengroep De Kachelhöltjes ging daarna onder luid applaus voorop in de stoet. Op het voertuig prijkte een bord met daarop twee foto's van het 23-jarige slachtoffer en de tekst: 'Voor Jou'.

Bedrukte sfeer

Voor de optocht heerste op de verzamelplaats aan de Tolweg een bedrukte sfeer. Mensen zochten troost bij elkaar en sommigen hielden het niet droog. Ook werd er hier en daar over het auto-ongeluk gesproken. Rasing was volgens CV De 11jes een zeer betrokken lid en een carnavalist in hart en nieren.
Bij de boom aan de Doetinchemsweg in Didam waar het ongeluk gebeurde, zijn bloemen neergelegd. Op de website van de carnavalsvereniging kan een condoleancebericht worden achtergelaten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!