Hattem en Oldebroek blij met besluit Heerde over bedrijventerren H2O

HATTEMERBROEK - Hattem en Oldebroek zijn blij dat Heerde ingestemd heeft met de zogenoemde packagedeal. Die afspraak moet de financiële problemen aanpakken die zijn ontstaan rond bedrijvenpark H2O. Over het verzoek helemaal uit het bedrijvenpark te stappen willen de gemeenten verder praten met Heerde.

Het was een extra opdracht van de gemeenteraad van Heerde maandagavond aan het college van burgemeester en wethouders. Die moet met Hattem en Oldebroek praten over een betere verdeling van de kosten en opbrengsten tussen de drie gemeenten. Daarnaast moet het college van Heerde gaan kijken welke mogelijkheden er zijn om uit het gezamenlijke bedrijvenpark te stappen.

Verkoop kan beginnen

In de packagedeal spreken de drie gemeenten af dat ze ieder voor 1 miljoen euro garant staan voor de aanleg van een nieuwe afslag van de A28. Daarmee wordt een aantal politieke problemen opgelost en verbetert de bereikbaarheid van het bedrijventerrein. De burgemeester van Oldebroek reageerde maandagavond verheugd op het nieuws uit Heerde.

'De verkoop kan nu echt beginnen.' zegt burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Oldebroek in een reactie op het besluit. 'Ik ben blij dat Heerde heeft ingestemd. Onlangs zijn drie nieuwe commissarissen aangesteld. Die kunnen aan het werk nu duidelijk is dat de plannen doorgaan.' Ook zijn collega van Hattem Jan Willem Wiggers is blij dat Heerde heeft ingestemd met de packagedeal. 'We kunnen nu aan de slag met de nieuwe op- en afritten en het bestemmingsplan.' 

Oldebroek neemt verlies

In de packagedeal is ook afgesproken dat Oldebroek 3,3 hectare grond terugkoopt uit H2O voor 3,5 miljoen euro. Vorige week bleek dat de gemeente met de aankoop direct anderhalf miljoen euro verliest op de gronden. Raadsleden van Oldebroek waren niet op de hoogte van dat bedrag toen ze instemden met de packagedeal. Wethouder Harm Westerbroek laat weten: 'We hebben onze verantwoordelijkheid genomen en dit zijn de consequenties. Als er verliezen zijn dan nemen we die voor onze rekening.' 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Hattem Heerde Oldebroek Nieuws
Deel dit artikel: