Nieuws

'Zalm in de Jumbo is nooit onveilig geweest'

'Klanten hoeven zich niet ongerust te maken over onze gerookte zalm.' Dat zegt de woordvoerder van supermarktketen Jumbo in reactie op het onderzoek van Omroep Gelderland.
ARNHEM - 'Klanten hoeven zich niet ongerust te maken over onze gerookte zalm.' Dat zegt de woordvoerder van supermarktketen Jumbo in reactie op het onderzoek van Omroep Gelderland.
Hieruit blijkt dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meerdere waarschuwingen heeft gegeven aan de visleverancier van Jumbo, omdat het onderzoek naar de Listeriabacterie vorig jaar niet op orde was. Jumbo zegt te garanderen dat de klanten geen gevaar hebben gelopen.

Jumbo: 'Wij hebben strenge controles'

'Wij controleren onafhankelijk van de NVWA met diverse eigen onderzoeken. De uitkomsten van al deze controles gaven géén reden tot twijfelen aan de kwaliteit en voedselveiligheid van de producten van deze leverancier. Indien Jumbo ook maar de geringste twijfel heeft aan de voedselveiligheid, zullen wij de klanten altijd beschermen door de benodigde acties te ondernemen, zoals het uit de winkel halen van producten. De klant is echter nooit in gevaar geweest', aldus de woordvoerder.

Visleverancier op de vingers getikt

Uit de rapporten van de NVWA blijkt onder andere dat in oktober visleverancier Van Wijnen op de vingers werd getikt, omdat het bedrijf niet had gemeld dat er vis met een te hoog gehalte aan Listeria in de handel was gebracht. Hiervoor is een boete uitgedeeld.
Volgens Jumbo was dit een éénmalige overschrijding van de wettelijke norm en ging het hierbij niet om zalm maar om forel die nooit bij Jumbo in de schappen heeft gelegen.
De SP en PvdA zeggen in een reactie op het onderzoek van Omroep Gelderland dat er een Kamerdebat over de voedselcontrole moet komen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!