Nieuws

Fanclub in Didam werd groot door Status Quo

Gitarist Parfitt (midden) op de fanclubdag in Zevenaar in 1979.
Na bijna 54 jaar vindt de Britse groep Status Quo het welletjes. De band met wereldhits als 'Down Down' en 'Roll Over Lay Down' gaat later dit jaar voor het laatst op tournee. En in Gelderland had de band de grootste fanclub van het land. Die zag het levenslicht in 1975, in Didam.
DIDAM - Na bijna 54 jaar vindt de Britse groep Status Quo het welletjes. De band met wereldhits als 'Down Down' en 'Roll Over Lay Down' gaat later dit jaar voor het laatst op tournee. En in Gelderland had de band de grootste fanclub van het land. Die zag het levenslicht in 1975, in Didam.
De fanclub werd bestierd door Gerard Rappard en André Hertog. Gerard legt uit: 'Het was bij André op de zolderkamer aan de Polstraat in Didam. Van daaruit regelden we de verkoop van T-shirts, kaarten voor concerten, alles. We hadden op een gegeven moment 5000 leden. Zelfs de jongens van Normaal kwamen naar ons toe om kaarten voor optredens te kopen.'

10.000 fans

Een van de hoogtepunten waren volgens Rappard twee optredens in de Jaap Edenhal in Amsterdam, eind jaren zeventig van de vorige eeuw. 'We hebben toen totaal 10.000 mensen in de hal.'
Ook de fanclubdagen werden drukbezocht. Gitarist Rick Parfitt van Status Quo speelde in 1979 in Zevenaar mee tijdens een optreden van coverband Quotation. Medio jaren tachtig werd de fanclub overgedaan aan een groep fans in Friesland.
Rappard schreef twee boeken over zijn grote muzikale liefde, '50 Years And More' en 'The Hammering Years'. Vorig jaar presenteerde hij beide uitgaven nog in Doetinchem bij Wim's Muziekkelder.
In mei is Status Quo in Nederland voor deelname aan het festival Muziekweekend, in het Drentse Pesse.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!