Bomenkap hoogspanningslijn Doetinchem begint, hoewel de rechter nog uitspraak moet doen

DOETINCHEM - Er is nog geen gerechtelijke uitspraak en toch begint netwerkbeheerder TenneT aan de kap van 100 jonge bomen in Doetinchem.

TenneT kapt de bomen terwijl er nog een aantal zaken lopen bij de Raad van State. De Raad van State heeft eerder aangegeven langer tijd nodig te hebben om uitspraak te doen in die zaken. Naar verwachting komt er pas in maart meer duidelijkheid. Desondanks start TenneT met kappen, omdat de bomen voor de start van het broedseizoen gerooid moeten zijn.

Boom herplanten wanneer nodig

De netwerkbeheerder beperkt zich tot het kappen van de bomen die de werkzaamheden onmogelijk maken. Het gaat om bomen waar een kapvergunning voor is of vergunningsvrije bomen. Mocht de Raad van State de mensen en verenigingen die bezwaar hebben aangetekend gelijk geven, dan kan TenneT gelijkwaardige bomen terug planten.

Ondergronds geen optie

Er wordt al jaren gesproken over de aanleg van de hoogspanningslijn. Bewoners wilden de lijn graag ondergronds, maar dat was veel te duur en volgens netbeheerder TenneT onbetrouwbaar.

In totaal wordt 22 kilometer aan nieuwe verbindingen aangelegd. Een deel, 18 kilometer,  van de al bestaande hoogspanningslijn wordt gesloopt. Klik hier voor een kaart van het verloop van de hoogspanningslijn (klik op de kaart voor een grotere afbeelding).

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: