Politiemedewerker uit Apeldoorn niet vervolgd voor aanbieden MH17-kleding op Marktplaats

APELDOORN - Een medewerker van de politie Oost-Nederland wordt niet vervolgd omdat hij via Marktplaats MH17-spullen aanbood, zo meldt het Openbaar Ministerie.

De politie straft hem wel. De medewerker is gedegradeerd en wordt ontslagen als hij opnieuw de fout ingaat.

De man werd op 29 november 2015 aangehouden omdat hij goederen van de MH17-ramp aanbood op Marktplaats. Hij probeerde onder andere kledingstukken, een tissuezakje van Maleysia Airlines en een stukje materiaal te verkopen.

De advertentie is inmiddels offline


Het OM stelde een onderzoek in naar de spullen en kwam tot de ontdekking dat het tissuezakje en het stukje materiaal inderdaad afkomstig waren van het ramptoestel dat 17 juli 2014 verongelukte.

Toch kan de man niet gestraft worden, omdat hij de spullen niet onrechtmatig verkregen heeft. Het tissuezakje en het stukje materiaal lagen namelijk buiten het onderzoeksgebied in de Oekraïne en konden door iedereen worden meegenomen. De kleding was van de man zelf en is nooit in beslag genomen.

'Shockerend en ongepast'

De politieleiding noemt de actie van de man onethisch, ongepast, kwetsend en shockerend voor slachtoffers, nabestaanden en de hele samenleving.

De man heeft bij de politieleiding aangegeven dat hij achteraf inziet dat het plaatsen van de advertentie schokkend en kwetsend kan zijn geweest.

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Politie Nieuws
Deel dit artikel: