Nieuws

Laatste viering Rooms Katholieke Andreaskerk Brummen

In de Heilige Andreaskerk in Brummen wordt op 13 maart de laatste eredienst gehouden, tenzij er opnieuw bezwaar wordt gemaakt tegen de sluiting. Dat heeft het parochiebestuur woensdagavond aan de parochianen laten weten. © Google Streetview
BRUMMEN - In de Heilige Andreaskerk in Brummen wordt op 13 maart de laatste eredienst gehouden, tenzij er opnieuw bezwaar wordt gemaakt tegen de sluiting. Dat heeft het parochiebestuur woensdagavond aan de parochianen laten weten.
Eerder was er verzet tegen de sluiting. De bezwaren zijn beoordeeld en uiteindelijk is opnieuw geconcludeerd dat de kerk dicht gaat.

Klap voor gemeenschap

De parochie kiest voor de sluiting, omdat ze verwachten dat het op langere termijn niet mogelijk is deze locatie open te houden. 'Er is veel verdriet en de sluiting is een klap voor de gemeenschap', zegt Sjoerd van Geffen van de locatieraad.
De kerk is al verkocht aan een projectontwikkelaar die een gezondheidscentrum in het gebouw wil vestigen. Het was de bedoeling dat de kerk op 1 februari zou sluiten. Daarna zou de kerk worden leeggehaald en verkocht. Door de bezwaren heeft dat vertraging opgelopen.
Woensdag maakte de pastoor bekend tijdens een bijeenkomst dat op 13 maart de laatste viering zal zijn. Toch wordt er een kleine slag om de arm gehouden. Het is namelijk mogelijk voor eind februari bezwaar in te dienen tegen de beslissing de kerk te sluiten. Als dat gebeurt dan gooit dat alsnog roet in het eten en zal Brummen nog geen afscheid kunnen nemen van de kerk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!