Diefstalmeldpunt voor bestolen vogelhouders

EEFDE - Vogelhouders zijn de massale diefstallen van hun bijzondere volièrevogels meer dan zat en hebben besloten terug te vechten. De volièrehouders zijn op facebook een speciaal diefstalmeldpunt gestart. Daar worden landelijk alle berichten over vogeldiefstallen verzameld in de hoop dat er zo beter wat aan gedaan kan worden. Momenteel heeft de regio rond Zutphen te maken met een golf aan vogeldiefstallen.

'Het is heel droevig, heel droevig', zegt parkietenkweker Willem Westerink uit Eefde. 'Blijf gewoon met je poten van andermans spullen af. Als je ze wilt hebben, ga dan werken.' Zo vrolijk als de vogelhouder altijd naar zijn volière liep, zo moedeloos sloft hij er nu naar toe. Niet verwonderlijk; op zijn verjaardag nota bene sloegen de dieven toe. Willem kweekt al dertig jaar lang bijzondere parkietensoorten, hij had een groot aantal prachtvogels. Dan laat hij de lege volière zien.

Mijn vrouw brak in tranen uit

'Achttien had ik er. Toen ik het aan mijn vrouw vertelde, brak ze in tranen uit. Toen had ik nog zoiets van het is niet zo, maar het is echt zo, alles is weg!!' Willems parkieten waren zelfs zo bijzonder dat er in een speciaal vogelliefhebbersboek foto's van zijn vogels staan afgebeeld. Geëmotioneerd laat hij ze één voor één aan de eettafel zien. '4500 euro waren ze waard.'

'Een meneer bood mij zijn vogeltjes aan'

Willem Westerink juicht dan ook elke poging om vogeldieven te pakken toe. Zijn zoons plaatsten de diefstal op facebook. 9000 keer is het bericht gedeeld, maar de dieven zijn nog niet gepakt. Heel veel mensen wensten hem sterkte toe: 'Ik heb een kamer vol met bloemen zegt Willem terwijl hij om zich heen kijkt. Ja, wat een lieve mensen.' Dan breekt de vogelhouder en rollen hem de tranen over de wangen. 'Er is zelfs een meneer geweest die mij al zijn vogeltjes aanbood. Nou, hoe lief is dat.'

Maar het verlies van zijn eigen vogels grijpt de vogelliefhebber uit Eefde nog teveel aan. Voorlopig blijft zijn volière daarom nog leeg.

Meer over dit onderwerp:
Lochem
Deel dit artikel: