Tientallen zieke mensen in vluchtelingenopvang De Berg in Arnhem; ze hebben griep

ARNHEM - In de vluchtelingenopvang in de voormalige gevangenis De Berg in Arnhem zijn zondagavond mensen onwel geworden. Enkele bewoners dachten dat ze iets verkeerds hadden gegeten, maar het bleek te gaan om griep.

26 mensen in de oude gevangenis, die in de volksmond De Koepel wordt genoemd, hadden griepverschijnselen, meldde de brandweer zondagavond.

Koepelbewoners klaagden over misselijkheid, diarree en lichte koorts. De zieken zijn nagekeken door medisch personeel. Daarvoor was een post ingericht, waar artsen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de GGD klaarstonden.

Brandweer, ambulance en politie rukten met veel eenheden uit, onder meer omdat in De Koepel mensen dicht op elkaar wonen.

Beveiliging

Een aantal bewoners liet weten niet blij te zijn; ze gaven een lawaaiconcert vanuit de opvanglocatie. Rond de uitgangen van het pand stonden meerdere politie- en beveiligingsmensen.

Naar buiten gedragen

Verslaggever Jos Verkuijlen zag hoe enkele vluchtelingen een persoon naar buiten brachten en overdroegen aan ambulancepersoneel. Hij hoorde van een buurtbewoonster die binnen was geweest, hoe tientallen mensen ziek op de grond lagen. Ze zouden al drie dagen hetzelfde eten en zich zaterdag ook niet lekker voelen. Maar toen werd er niet geluisterd, zei een van hen.

De eerste melding van problemen bij De Koepel kwam rond 19.30 uur. De brandweer verrichtte metingen vanwege de vele klachten, maar gevaarlijke stoffen werden niet gemeten.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Arnhem Asielzoekers Politie Regio Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: