Stadsmug steekt vaker omdat die van mensen houdt

WAGENINGEN - Het merendeel van de muggen in dichtbevolkte gebieden steekt vaker dan muggen op het platteland. Die conclusie trekken wetenschappers van Wageningen Universiteit na onderzoek op zo'n 3500 platgeslagen en ingestuurde muggen.

Stadsmuggen zijn vaak van het molestus-type, dat een voorkeur heeft voor menselijk bloed en bovendien niet in winterslaap gaat. Op het platteland heeft een ander type mug de overhand, die voorkeur heeft voor bloed van vogels, zo meldt de website Naturetoday.com na studies naar overlast door muggen in de winter. Ook deze winter zijn er weer veel meldingen binnengekomen van steekmuggen, meldt onderzoeker Arnold van Vliet.

Opsturen

Vanaf vandaag kunnen mensen weer waarnemingen melden op de website van Muggenradar.nl. Ook kunnen mensen tot 15 februari weer een platgeslagen mug opsturen. Hoe dat moet, wordt uitgebreid beschreven op de website. Het is het derde jaar dat er onderzoek wordt gedaan naar overlast door muggen in de winter. Eerder gebeurde dat in 2014 en vorig jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Wageningen Nieuws
Deel dit artikel: