Twee jongeren omgekomen na ernstig ongeval Putterweg Ermelo

ERMELO - Bij een ernstig ongeval op de Putterweg tussen Putten en Ermelo zijn vannacht twee fietsers zwaargewond geraakt en later in de nacht in het ziekenhuis overleden. De twee fietsers van 17 en 18 jaar werden geschept door de auto van een 25-jarige man uit Ermelo.

Het ongeval gebeurde rond half één vannacht. De jongen en het meisje, die op één fiets zaten, waren in een grote groep jongeren op de fiets op weg van Putten naar Ermelo om uit te gaan. Toen zij overstaken, zagen zij de naderende auto over het hoofd die hen vol raakte. Op de weg mag maximaal 80 kilometer per uur worden gereden.

Omstanders boden hulp

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en ook omstanders boden hulp. De twee slachtoffers zijn zeer ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar overleden daar. Het gaat om een jongen uit Putten en een meisje uit Amersfoort. De politie heeft de weg afgezet voor onderzoek om de oorzaak van het ongeval te achterhalen en heeft de andere fietsers uit de groep en de automobilist opgevangen.

Automobilist gehoord

De 25-jarige automobilist uit Ermelo is inmiddels gehoord door de politie. De man bleek niet gedronken te hebben. Op Twitter toont de politie haar medeleven met de familie van de slachtoffers en vrienden:

Ook de burgemeester van Ermelo reageert geschokt:

In Ermelo wordt gezegd, dat de groep fietsers mogelijk een fietstunnel wilde omzeilen door de weg over te steken. De politie zegt dat ook gehoord te hebben en neemt dat mee in het onderzoek naar de toedracht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: