Nieuws

Treinpassagier na dodelijk ongeluk Ruurlo: diep respect voor de hulpverleners

Een 26-jarige automobiliste uit Ruurlo kwam dinsdag om het leven toen ze tegen een trein botste. Een passagier uit die trein schrijft op Facebook hoe ingrijpend de gebeurtenis ook voor hem was.
RUURLO - Een 26-jarige automobiliste uit Ruurlo kwam dinsdag om het leven toen ze tegen een trein botste. Een passagier uit die trein schrijft op Facebook hoe ingrijpend de gebeurtenis ook voor hem was.
'Dan ineens een knal, gevolgd door een paar seconden schrapende geluiden en gillende mensen. De trein komt na 300 meter tot stilstand. Na 30 seconden vertelt een aangeslagen machinist dat we stilstaan door aanrijding met een auto. Hij loopt de trein uit en komt na een korte tijd weer terug met de mededeling dat er één vrouw inzit', beschrijft Koen Beekhuis het ongeluk.

Grappen en praten

Hij verbaast zich over de sfeer in de trein. Mensen vertellen grappen en praten gewoon door. Inmiddels ziet hij een traumahelikopter landen en na een klein kwartier onverrichter zake weer wegvliegen. De vrouw blijkt te zijn overleden.

Hulp in diepe nood

Beekhuis stelt dat hij ontzettend veel respect heeft voor de mannen en vrouwen die daar vandaag een vrouw hebben zien overlijden. Daarom kwam hij tot zijn bericht.
Omdat iedereen weleens zeurt over politie, terwijl door dit soort momenten weer duidelijk wordt dat zij degene zijn die ons kunnen helpen wanneer wij het diepst in nood zitten, schrijft hij.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!