Hoge schuld nekt AFC Arnhem definitief

ARNHEM - De leden van voetbalclub AFC Arnhem trokken woensdagavond de stekker uit hun eigen club. De vereniging, twee jaar geleden ontstaan uit een fusie tussen FC Presikhaaf en ESCA, heeft grote schulden. Een reddingsplan is er niet. De club bestond sinds juli 2014.

De jonge fusieclub heeft volgens voorzitter Ed van de Laar een schuld van ongeveer 80.000 euro, dat is inclusief de hypotheek. Om door te gaan, moest binnen een week 19.000 euro opgehaald worden, onder meer om de KNVB te betalen om zo door te blijven spelen. Dat blijkt echter niet haalbaar. 

'Risico te groot'

De club kwam in de problemen omdat veel leden geen contributie betaalden. Het lot van AFC Arnhem leek vorige week al bezegeld, maar toen waren er te weinig leden om de groenwitten ten grave te dragen. Er waren wel ideeën voor een doorstart, maar die plannen lijken niet levensvatbaar. 'Het is gedaan. Zo simpel is het. Omdat er geen reddingsplan is gekomen waarmee we verder kunnen. Het risico was te groot', stelt voorzitter Ed van de Laar.

Voorzitter Van de Laar en trainer Van Beukering:

'Onontkoombaar'

Ook trainer Dennis van Beukering betreft het einde van de club waar hij, inclusief voorloper FC Presikhaaf, negen jaar trainer was.: 'Ja, helaas zit het erop.' In de bestuurskamer wijst hij naar de verzameling bekers: 'Die stonden er niet toen ik hier kwam. Ik denk dat dat een compliment moet zijn voor de vrijwilligers binnen de club. Die hebben het mogelijk gemaakt dat ik zo kon functioneren. Ook alle spelers die hier de revue hebben gepasseerd. Maar uiteindelijk was dit onontkoombaar.'

Bergafwaarts

In de korte tijd van haar bestaan acteerde AFC Arnhem een jaar op het op een na hoogste voetbalniveau: de hoofdklasse. Daaruit degradeerde de ploeg van trainer Dennis van Beukering al na een seizoen (2014/2015) door in de nacompetitie te stranden tegen Rigtersbleek uit Enschede.

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Sport
Deel dit artikel: