Mysterieus geluid duikt nu ook op in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Twee broers hoorden dinsdagmorgen een mysterieus geluid in Lichtenvoorde.

Een van hen ging het meteen filmen. Het geluid is op meerdere plaatsen in Nederland gehoord, onder meer in Pijnacker. Volgens Telstar Online gaat het mogelijk om akoestische zwaartekrachtgolven.

Dronken op een trombone

Het klinkt alsof je een strijkstok laat kraken over de snaren van een contrabas, of alsof je erg dronken op een trombone probeert te blazen, of als een didgeridoo die met oneindig veel adem wordt aangeblazen, schrijft Omroep West. Vorige week werd het geluid in Gouda gehoord.

Frank van Dijk sprak met journalist Martijn Mastenbroek:

Krachtige zonnevlammen

Geofyicus professor Elchin Khalilov deed in 2011 al onderzoek naar dit fenomeen. Het zijn volgens hem krachtige zonnevlammen en de enorme hoeveelheid energie die ermee gepaard gaat. Sinds halverwege vorig jaar is de zonneactiviteit plotseling sterk toegenomen.

Magnetische noordpool

Volgens Telstar Online kan het geluid mogelijk ook uit de aarde komen. De magnetische noordpool van de aarde is tussen 1998 en 2003 vijf keer zo snel verschoven dan daarvoor wat wijst op krachtige energetische processen in de aarde, zo meldde Elchin Khalilov in zijn onderzoek.

 

Meer over dit onderwerp:
Oost Gelre Radio
Deel dit artikel: