Snackbar betaalt schadevergoeding aan bewoners brandflat Nijmegen

NIJMEGEN - Bewoners van seniorenflat De Notenhout in Nijmegen, waar vorig jaar een enorme brand woedde, krijgen een schadevergoeding. Dat laat hun advocaat weten.

Uit onderzoek is vast komen te staan dat de brand is ontstaan in de meterkast van de cafetaria onder de seniorenflat. Een groep bewoners heeft de eigenaar van de zaak aansprakelijk gesteld voor de schade.

Bijna een jaar na de brand laat de verzekeraar van de cafetaria weten dat de flatbewoners kunnen rekenen op een schadevergoeding. Volgens advocaat Tim Bueters, die de groep bewoners bijstaat, heeft de verzekeraar dinsdag laten weten de schade te vergoeden. Bueters nam vorig jaar namens de bewoners het initiatief voor een schadevergoeding.

Erwin Pultoo, één van de bewoners, is blij met het nieuws. 'Het maakt je toch blij dat er rechtvaardigheid bestaat in de wereld. Het is ook waardering voor al het werk dat onze advocaat voor ons heeft gedaan.'  Volgens Pultoo komt de schadevergoeding ten goede aan in totaal negen mensen. Pultoo zat tijdens de brand twee uur vast en stond naar eigen zeggen doodsangsten uit. Overigens wil de voormalige bewoner nooit meer terug naar de flat.

Vier mensen omgekomen

De brand, die aan zeker vier mensen het leven kostte, brak op 20 februari vorig jaar uit. Zestien mensen moesten naar het ziekenhuis. Enkelen waren er toen al ernstig aan toe.

Veel bewoners hebben nog niet kunnen terugkeren naar hun flat. Hoewel hen beloofd was dat ze na enkele maanden terug naar hun oude appartement konden, moeten 22 van de 90 bewoners nog wachten tot eind mei.

Het Openbaar Ministerie heeft in oktober laten weten niemand voor de fatale flatbrand te vervolgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: