AGOVV drie jaar geleden failliet en nu zes niveaus lager

APELDOORN - Vandaag drie jaar geleden ging de Apeldoornse profclub AGOVV failliet.

De club ging ter ziele, omdat een acuut tekort van vier ton niet kon worden opgehoest. Op 8 januari 2013 werd het faillissement voor de rechtbank van Zutphen uitgesproken. AGOVV had drie dagen om er nog wat aan te doen, maar het lukte niet om via de gemeente Apeldoorn en andere partijen het bedrag nog bij elkaar te krijgen. De laatste training was in de ochtend van 11 januari.

Die middag kregen de spelers te horen dat het definitief voorbij was. AGOVV leidt nu als amateurclub een zieltogend bestaan in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Als de club zes keer zou promoveren, zijn de Apeldoorners weer terug op het niveau, waar ze toen gedwongen afscheid van moesten nemen. Een zwaar emotionele supporters verbrandde zijn sjaal.

De laatste wedstrijd van De Blauwen was een week voor het faillissement. In een oefenwedstrijd in De Kuip tegen Feyenoord bleef het 0-0. De trainers en spelers van AGOVV konden per direct transfervrij vertrekken en velen van hen zijn nog altijd actief in het betaald voetbal. Trainer Andries Ulderink werkt nu bij Jong Ajax. Marco Heering is assistent-trainer van Almere City. Lion Kaak (foto) komt uit voor De Graafschap. De toenmalige aanvoerder Sander Fischer is nu aanvoerder van Excelsior.

AGOVV kwam in 2003 terug in het betaald voetbal en in de negen-en-een-half jaar in de eerste divisie won de club twee keer een periodetitel, in 2006 en 2010. Een ander hoogtepunt was de bekerwinst tegen Vitesse in Geldredome in 2005. Op het afgelopen WK in Brazilië kwamen vier voormalige AGOVV-spelers in actie: Klaas-Jan Huntelaar, die in 2004 als AGOVV'er topscorer van de eerste divisie werd, Paul Verhaegh en Dries Mertens en Nacer Chadli (België). Ook had AGOVV enkele bekende trainers, zoals John van den Brom en Stanley Menzo.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Agovv Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: