Brandstichting in onderkomen YMCA in Hulshorst: 'een stukje levenswerk gaat in vlammen op'

HULSHORST - Een gebouw van de christelijke jongerenorganisatie YMCA in Hulshorst stond zondag in lichterlaaie. Dat meldt een woordvoerder van brandweer. Het pand had een rieten kap en was volgens de brandweer niet meer te redden. De politie denkt aan brandstichting.

De brand was rond 16.00 uur meester, maar de brandweer gaf aan nog wel even bezig te zijn met nablussen. 'We laten het vuur gecontroleerd uitbranden', zei woordvoerder Erwin te Bokkel zondagmiddag.

Drie tankautospuiten zorgden ervoor dat het vuur niet oversloeg naar het omliggende bos. Er waren geen mensen en dieren in gevaar, zegt hij. Het pand van de YMCA is in dit jaargetijde gesloten, daarom waren er ook geen mensen in het gebouw.

'Stuk levenswerk in vlammen op'

Mario Scibelli van YMCA zegt in een eerste reactie enorm te balen van de brand. 'Een stukje levenswerk gaat in vlammen op.' Volgens hem gaat de YMCA wel gewoon door. 'Op dezelfde locatie. Eerst met een noodvoorziening, daarna via heropbouw. We gaan uit van een goed seizoen 2016.'

Ook de burgemeester van Harderwijk leeft mee.

Over de oorzaak van de brand is niets bekend, daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

Man opgepakt

De politie laat via Burgernet weten dat zij zondagmiddag een man heeft aangehouden voor de brand in Hulshorst. De politie liet zondagmiddag eerder op Burgernet weten dat zij op zoek waren naar een 'Pools uitziende man' van ongeveer 25 jaar. Hij zou een lichtblauwe spijkerbroek dragen en een grijze trui met capuchon aanhebben.

Nieuw gebouw

Jongerenorganisatie YMCA reageert verslagen na de brand op kampeercentrum Hulshorst. De organisatie wil zo snel mogelijk een tijdelijk nieuw pand neerzetten zodat de evenementen voor jongeren gewoon door kunnen gaan. Later komt er een permanent nieuw gebouw.

Spontane actie

Ondertussen wordt er op Twitter opgeroepen om geld te doneren voor een nieuw gebouw. 'Als iedereen geld doneert, kan er misschien een nieuw pand komen', zegt Bea Annot. 'Daarom roep ik op om iedereen geld te laten doneren, misschien kan iemand dan een rekeningnummer openen.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Brand Nieuws
Deel dit artikel: