'Waar halen we 20 miljoen euro voor binnenstad Arnhem vandaan?'

ARNHEM - 20 miljoen euro om de binnenstad van Arnhem aantrekkelijker te maken is onzin. Dat zegt de Arnhemse ondernemersvereniging City Centrum Arnhem.

Retaildeskundige Cor Molenaar zegt dat de wens van burgemeester Herman Kaiser om de binnenstad weer tot de top-10 van binnensteden te laten behoren, geen zin heeft zonder plan en zonder geld.

Heel veel geld: minstens 20 miljoen euro. Dat geld moet gestoken worden in een betere aankleding van de binnenstad, zoals zitbankjes, een betere bereikbaarheid  en lagere parkeertarieven.

'Steeds hetzelfde riedeltje'

Jos Wegdam van ondernemersvereniging City Centrum Arnhem vindt dat onzin. 'Waar halen we dat geld vandaan? Molenaar heeft steeds hetzelfde riedeltje. Laat hij eens een keer zelf achter de toonbank gaan staan, en de stad echt leren kennen in plaats van op afstand een algemeen verhaal houden.'

'Elke stad heeft zijn eigen lokale sterke punten. Arnhem ook en die moeten we goed uitventen in plaats van te schreeuwen dat er 20 miljoen euro nodig is. We moeten eerst kijken wat we willen.' Wegdam ziet dan ook meer in creatief samenwerken met gemeente en vastgoedontwikkelaars.

Topper in 2007

Ooit had Arnhem de beste binnenstad van Nederland en dat was in 2007. Vorig jaar stond Arnhem op plaats 44 in de ranglijst van meest aantrekkelijke binnensteden.

Burgemeester Herman Kaiser zei in zijn nieuwjaarstoespraak dat de Arnhemse binnenstad weer tot de top-10 moet gaan behoren. Kaiser zegt dat er veel positieve gevoelens zijn bij binnenstadsondernemers die het uiteindelijk zullen moeten doen.

De gemeente kan alleen faciliteren en ondernemers met elkaar verbinden. Kaiser wijst op de ontwikkeling in de 'Zeven Straatjes'. Die is volgens de burgervader aantrekkelijk geworden en weer in trek bij het publiek.

 

 

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Economie
Deel dit artikel: