Straten rond basisschool Bemmel afgesloten voor auto's

BEMMEL - Ouders die met deze regenachtige dagen hun kinderen liefst zo dicht mogelijk voor de school afzetten komen bij basisschool Donatushof in Bemmel bedrogen uit. Vanaf vandaag zijn drie straten rond de school afgesloten voor autoverkeer.

De afsluiting geldt overdag tussen 8 uur en 16 uur voor het Sandershof, het Meesterplein en een gedeelte van de Flierenhofstraat. In november heeft de gemeente de maatregel genomen in samenspraak met de school en omwonenden.

Buurt was het zat

In de nauwe straatjes rondom de school was het 's morgens een drukte van belang met auto's, ondanks eerdere verzoeken van de school aan ouders om hun kinderen niet met de auto naar school te brengen.

Niet wachten op ongeluk

Maar volgens directeur Mariken Goris is de maatregel ook hard nodig voor de veiligheid van de kinderen: 'Hier in de smalle Flierenhofstraat is het veel te gevaarlijk als daar 's morgens van twee kanten auto's passeren terwijl kinderen daar vaak nog wat slingerend op de fiets zitten. We wilden niet wachten op het eerste ongeluk en zijn blij dat de gemeente dit besluit heeft genomen.'

Parkeren bij de Jumbo

Directeur Goris begrijpt wel dat in Bemmel relatief veel kinderen met de auto gebracht worden gezien de grotere afstanden van huis naar school. Maar die ouders moeten hun auto dan maar een eindje verderop parkeren vindt zij: 'Bij de Jumbo is een grote parkeerplaats.'

Overigens is het deze maandag nog rustig bij basisschool Donatushof. De enige activiteit is het uitpakken van de verhuisdozen omdat de school vanaf vandaag is samengevoegd van twee locaties naar de hoofdlocatie. De kinderen hoeven pas vanaf dinsdag weer aan de slag.

 

 

Meer over dit onderwerp:
Lingewaard
Deel dit artikel: