Dit trok uw aandacht in december: racistische aanval op Somalisch gezin en rellen in Geldermalsen

ARNHEM - Het is eind december, de oliebollen gaan weer in het vet: het is tijd om terug te blikken op mooie, droevige en grappige gebeurtenissen. Welke berichten bekeek u in december het meest op onze site?

1. Racistische aanval op gezin Pannerden met zwaar vuurwerk

Een Somalisch gezin in Pannerden is slachtoffer van een doelgerichte haatactie. Hun huis wordt met vuurwerk bestookt en ze krijgen racistische brieven. Na de aanslag wordt het gezin overweldigd met bloemen. Inmiddels hangt er een camera bij het huis.

2. Rellen tijdens raadsvergadering over azc in Geldermalsen

Terwijl de de gemeenteraad in Geldermalsen vergadert over plannen voor een asielzoekerscentrum met 1500 plaatsen, breken buiten het gemeentehuis rellen uit. Er worden veertien relschoppers opgepakt. Het besluit over het azc wordt uitgesteld.

3. Dwarslaesiepatiënt Ruben uit Nijmegen kan dankzij robotpak weer lopen

Ruben de Sain (32) uit Nijmegen heeft een dwarslaesie en kan dankzij een robotpak weer lopen. Het gaat om een proef en hij mag het pak niet houden. Dat wil hij wel en daarom begint hij een crowdfundingsactie. Met succes. Ruben haalt ruim 80.000 euro op.

4. Profvoetballer Frank Demouge uit Nijmegen ziet dochtertje voor het eerst in anderhalf jaar

Kerst had niet mooier kunnen zijn voor profvoetballer Frank Demouge uit Nijmegen. Ruim anderhalf jaar heeft hij zijn dochtertje Héloise van 8 niet gezien, maar 'Doctor Love' Robert ten Brink herenigt de twee op kerstavond in het tv-programma All You Need Is Love.

5. Criminelen hebben weer nieuwe manier om geld te pikken

Iedereen kent het skimmen van pinpassen, maar in december wordt duidelijk dat criminelen geldautomaten ook op een andere manier kunnen manipuleren. Zij knoeien dusdanig met de geldautomaten dat de geldla leeg lijkt. Als het slachtoffer wegloopt van de automaat om hulp te halen slaat de crimineel toe en haalt het geld uit de lade.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Jaaroverzicht2015 Nieuws
Deel dit artikel: