Documentaire over vluchtelingen en Syriëgangers op TV Gelderland

ARNHEM - Hoe oorlog naar Gelderland kwam, dat is de titel van een documentaire die Omroep Gelderland dinsdagavond uitzendt.

De documentaire begint bij de aanslagen in Parijs in januari en het protest daartegen in onze provincie. Tegelijkertijd wordt duidelijk dat geradicaliseerde Arnhemse jongens naar Syrië zijn vertrokken. De oorlog in Syrië wordt heviger en de vluchtelingenstroom naar Europa neemt toe.

In de documentaire is te zien hoe Syrische asielzoekers in tenten in de noodopvang in Apeldoorn leven. Dat ze wachten op een nieuw leven en hopen snel weer herenigd te worden met hun familie. Ondertussen worden de protesten tegen de opvang van vluchtelingen steeds heviger.

We zien Gelderse hulpverleners die vakantie opnemen om levens te redden op een Grieks eiland. Maand na maand worden de gevolgen van de Syrische oorlog zichtbaarder in onze provincie.

De documentaire is dinsdagavond om 18.20 uur te zien op TV Gelderland en wordt elk uur herhaald. Ook is de uitzending te zien via deze link.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Hoe oorlog naar Gelderland kwam Nieuws
Deel dit artikel: