Inwoner start petitie: 'Zutphen verdient betere burgemeester dan Hermans'

ZUTPHEN - De Zutphense Inge Schultze is een petitie gestart waarin ze vraagt om een burgemeester van onbesproken gedrag. Zo'n 1500 mensen tekenden de petitie inmiddels.

Via de petitie spreken Zutphenaren zich uit tegen de komst van Loek Hermans als waarnemend burgemeester. De VVD-politicus, die door de ondernemingskamer op de vingers werd getikt voor wanbeleid bij Meavita, begint op 1 februari als burgemeester in Zutphen. De SP trok eerder toegezegde steun voor Hermans vlak voor het kerstweekend terug, tot verbazing van collega-raadsleden.

Luister hier naar Inge Schultz over haar petitie:

'Komst Hermans leeft enorm'

Met verbazing nam Inge Schultze, die zelf niet politiek actief is, kennis van de komst van Hermans. Dat er behalve de SP niemand viel over de komst van de VVD'er verbaasde haar nog meer. 'Ik heb zelf bij de politie gewerkt en dan is onbesproken gedrag heel belangrijk. Een burgemeester moet gewoon van onbesproken gedrag zijn.'

Volgens Schultze is zij niet de enige die er zo over denkt 'Op straat en op Facebook leeft dit heel erg. Daarom ben ik vanmorgen een petitie gestart. Het is voor het eerst dat ik zoiets doe, maar ik wil gewoon dat de burgers hierover gehoord worden.'

Schultze wil dat alle Zutphenaren zich uit kunnen spreken over de komst van Hermans. Honderden mensen tekenden de petitie en er staan ook al tientallen reacties bij de petitie. Ze weet niet wat het effect van de petitie kan zijn, maar hoopt op een sneeuwbaleffect, zodat de druk op Hermans toeneemt.

 

Deel dit artikel: