Nijmeegse Vierdaagse is het meest besproken onderwerp op Twitter in Gelderland

NIJMEGEN - De Nijmeegse Vierdaagse is dit jaar trending topic in Gelderland op Twitter. Dat blijkt uit een social media-analyse van Buzzcapture.

Twitter werd in de vierdaagseweek overspoeld met berichtjes over het grootste wandelevenement ter wereld. De hashtag #4D15 is dan ook trending topic van 2015 in Gelderland.

Commotie in Doorwerth

Het nieuws over het vermiste gezin uit Doorwerth (#Doorwerth) eindigde als tweede in de Gelderse top 10 van meest besproken onderwerpen op Twitter.

Het gezin met vijf kinderen verdween in maart. In hun woning werden vernielingen aangetroffen, waarop de politie werd gewaarschuwd. Die vond het gezin uiteindelijk terug in Duitsland.

De ravage in de woning van het gezin.

Vogelgriep in Barneveld

Het nieuws over de uitbraak van de vogelgriep in Barneveld (#vogelgriep) eindigde als derde in de Gelderse twitterlijst. 

De milde variant van het H7N7-virus werd in maart aangetroffen op een pluimveebedrijf aan de Valkseweg. Zo'n 30.000 legkippen moesten daardoor worden geruimd.

De ruiming van kippen in Barneveld.

Andere veelbesproken onderwerpen

Andere veel besproken onderwerpen in Gelderland zijn de Provinciale Statenverkiezingen (#PS15), de zomerstorm die in juli overtrok (#stormschade), het bevrijdingsvuur (#bevrijdingsvuur), de Charlie Hebdo-demonstraties (#jesuisCharlie), de mogelijke uitbraak van ebola in het Nijmeegse Radboudumc (#ebola), de bezetting van het gemeentehuis in Borculo (#Borculo) en tot slot de doden als gevolg van een brand in een seniorenflat in Nijmegen (#seniorenflat).

In totaal is er dit jaar bijna 5,5 miljoen keer getwitterd over Gelderland. Van alle Nederlandse provincies werd alleen Noord-Brabant meer genoemd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Jaaroverzicht2015 Nieuws
Deel dit artikel: