Nieuws

Camera geplaatst bij huis van Somalisch gezin Pannerden

Bij het huis van het Somalische gezin uit Pannerden waar vorige week vuurwerk in de tuin werd gegooid en een racistisch pamflet was opgehangen, hangt nu een camera. Volgens De Gelderlander is dat gebeurd na overleg tussen justitie, politie en de gemeente Rijnwaarden. © Frans Willemsen
ARNHEM - Bij het huis van het Somalische gezin uit Pannerden waar vorige week vuurwerk in de tuin werd gegooid en een racistisch pamflet was opgehangen, hangt nu een camera. Volgens De Gelderlander is dat gebeurd na overleg tussen justitie, politie en de gemeente Rijnwaarden.
De camera werd donderdag geplaatst, aldus het dagblad. Het moet de familie rust geven, zegt wijkagent Hans Reijmer. De wijkagent noemt het 'preventie', maar mocht er toch wat gebeuren, dan zijn er de beelden. Volgens hem hangt de camera er tijdelijk.
Vorige week donderdag explodeerde vuurwerk in de tuin van het gezin en werd een racistisch pamflet opgehangen. Door het vuurwerk raakte het pand beschadigd. Een ruit sprong en platen van de carport raakten los. Op het pamflet stond: 'Blank is beter, eigen volk eerst!!! Allochtonen moeten weg hier!! Dit is pas het begin!!!'.
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!