Nieuws

SP trekt steun Hermans in: 'Houding is burgemeester van Zutphen onwaardig'

De SP in Zutphen heeft de steun voor de voordracht van Loek Hermans als waarnemend burgemeester van Zutphen ingetrokken. De partij valt over het feit dat Hermans weigert te reageren op kritiek over zijn verleden.
ZUTPHEN - De SP in Zutphen heeft de steun voor de voordracht van Loek Hermans als waarnemend burgemeester van Zutphen ingetrokken. De partij valt over het feit dat Hermans weigert te reageren op kritiek over zijn verleden.
'Ik heb gezegd Hermans te beoordelen op zijn merites (prestaties of verdiensten, red.). Dat doe ik nu, en dat oordeel is negatief. Als een hoofdrolspeler wegduikt bij een lading kritiek is dat weinig belovend. Dat is een burgemeester van Zutphen onwaardig', aldus fractievoorzitter Mathijs ten Broeke op de site van de partij. 

Hermans in opspraak

Hermans werd vorige week voorgedragen door de Commissaris van de Koning, Clemens Cornielje. Dat leverde meteen al kritiek op (SP: inwoners zijn kwaad), gezien het feit dat Hermans een paar maanden eerder opstapte als fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer na een vernietigend rapport over zijn functioneren als commissaris bij thuiszorgorganisatie Meavita.
De SP eist nu dat Cornielje met een nieuwe kandidaat komt. 'Iemand zonder besmet verleden en van buiten het old boys network.' Zowel Cornielje als Hermans zijn lid van de VVD. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!