Zwembad De Peppel in Ede wil alsnog vluchtelingen uitnodigen

EDE - Zwembad De Peppel in Ede wil alsnog vluchtelingen uitnodigen voor gratis zwemmen. Ook de burgemeester wil er alles aan doen om een nieuwe datum te prikken.

Het zwembad gaat daarvoor overleggen met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Vanuit een medewerker van het zwembad kwam het initiatief om een gratis zwemuitje voor vluchtelingen te organiseren op eerste kerstdag. 140 personen hadden zich inmiddels aangemeld. Maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, COA, heeft het zwemuitje afgelast. De redenen voor de afgelasting zijn steeds nog niet duidelijk.

Volgens het COA is de ingezonden brief niet de enige reden voor het afgelasten van het uitje, volgens een woordvoerder waren er 'meerdere signalen'. Welke dat zijn wil het COA niet zeggen. 'De focus ligt nu op andere kerstactiviteiten.'

Ongeregeldheden

Mogelijk heeft het te maken met een ingezonden brief in de Edese Post. De briefschrijfster vindt het niet kunnen dat vluchtelingen gratis mogen zwemmen, terwijl haar gezin met vier kinderen duizenden euro's heeft moeten betalen voor zwemlessen. Ze waarschuwt voor ongeregeldheden zoals onlangs in Geldermalsen.

Nieuwe datum prikken

Burgemeester Cees van der Knaap van de gemeente Ede snapt de afgelasting door het COA niet. Hij wil er alles aan doen om een nieuwe datum te prikken voor een zwemuitje voor de vluchtelingen, zo zegt zijn woordvoerder.

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Asielzoekers Ede Nieuws
Deel dit artikel: