Nieuws

Wat is er allemaal te doen op deze warme eerste kerstdag?

Wat is er allemaal te doen op eerste kerstdag?
In de mooiste provincie van Nederland is ook op deze zachte eerste kerstdag van alles te doen. Natuurlijk viert iedere kerk vandaag de geboorte van Jezus Christus. Hieronder de hoogtepunten van deze dag.
ARNHEM - In de mooiste provincie van Nederland is ook op deze zachte eerste kerstdag van alles te doen. Natuurlijk viert iedere kerk vandaag de geboorte van Jezus Christus. Hieronder de hoogtepunten van deze dag.

Kersttocht in Doetinchem

Op eerste Kerstdag om 15.00 uur zullen in de Catharinakerk in Doetinchem herders, peuters, kleuters en kinderen van groep 3 en 4 van de basisscholen een kersttocht houden om het kindje te vinden dat geboren is, precies zoals de engel vertelde aan de herders. Het kraomschudd'n in de Catharinakerk.

Kerstherberg in Arnhem

Stichting De Kerstherberg organiseert ook dit jaar weer De Kerstherberg in Arnhem. De deuren staan voor iedereen open die er (gratis) even lekker tussenuit wil met de kerstdagen. Niet alleen de toegang, ook een hapje, koffie, thee, limonade, het eten en het bijwonen van de optredens van een scala van artiesten en evenementen is gratis.
De Kerstherberg is geopend op kerstavond 24 december van 17.00-23.00 uur, op eerste kerstdag van 12.00 tot 23.00 uur en op 2e kerstdag van 12.00 tot 19.00 uur.  Er zijn vele artiesten en activiteiten, ook voor de kinderen. Voor ieder wat wils dus.

Circusdienst in Nijmegen

Bij wintercircus Freiwald in Nijmegen staan op eerste kerstdag niet de circusartiesten, maar het kerstverhaal centraal. Bij het circus op de Goffertweide, wordt vandaag een speciale dienst gehouden. Een aalmoezenier zal voorgaan in een traditionele Herdersmis. Het wordt volgens hem zeker geen doorsnee kerstdienst met naast twee schipperskoren ook circusacts met een paarden en clowns. De mis begint om 10.30 uur, toegang is gratis.

Boodschappen doen!

Nadat de Albert Heijn er een paar jaar geleden mee begon, gaan dit jaar ook andere supermarkten mee in een nieuwe trend: de winkel losgooien op eerste kerstdag. Het kan niet overal, maar in Tiel openen bijvoorbeeld de Emté en de Jumbo hun deuren.
Ook in Arnhem zijn diverse winkels geopend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!