Amira geeft kerstconcert in Nijmegen

NIJMEGEN - De 11-jarige Amira uit Nijmegen heeft zaterdagavond opgetreden tijdens het jaarlijkse kerstconcert in de Nijmeegse Petrus Canisiuskerk. Met haar optreden heeft ze geld ingezameld voor haar stichting Gelukskinders.

De stichting Gelukskinders is de liefdadigheidsorganisatie van Nederlands jongste operatalent. De stichting zamelt geld in om kinderen in kansarme gebieden te kunnen laten spelen. Zo opende Amira in maart vorig jaar een speeltuin in een township in Zuid-Afrika.

Amira werd twee jaar geleden internationaal bekend toen ze operaliederen zong in het programma Holland's Got Talent. Haar auditie werd op YouTube door miljoenen mensen bekeken.

Amira trad op tijdens het jaarlijkse kerstconcert van het Nijmeegs Mannenkoor in de Petrus Canisiuskerk. Het optreden werd door zo'n 550 mensen bezocht. Ook familieleden van Amira speelden mee: moeder Frieda op blokfuit, vader Gerrit op orgel en haar broer Fincent op viool. Volgens de organisatie kwamen speciaal voor dit optreden fans uit Duitsland, België en Engeland naar NIjmegen.

 

Deel dit artikel:

Reageren