Nieuws

'Vrouw uit Geldermalsen zwaargewond na klap van politie'

GELDERMALSEN - Bij de rellen in Geldermalsen is woensdagavond de 39-jarige Saskia van Kessel zwaargewond geraakt door toedoen van een ME'er. Dat zegt Esther Vroegh, de advocaat van de vrouw.
Van Kessel, makelaar en oud-voorzitter van de ondernemersvereniging in Geldermalsen, was aanwezig bij de raadsvergadering over de komst van een asielzoekerscentrum voor 1500 mensen. De avond liep uit op een slagveld.
Volgens Vroegh stond Van Kessel voor haar huis en werd ze zonder aanleiding door een ME'er geschopt en geslagen: 'Mevrouw is toen het escaleerde naar huis gelopen, dat is een afstand van ruim 600 meter. Ze heeft boodschappen gedaan en is vervolgens voor haar deur in elkaar geslagen.'

Aangifte doen

Van Kessel ligt nu met hersenletsel in een ziekenhuis in Utrecht. Ze heeft bloed tussen haar hersenen en haar hersenkwab. 'De kans op herstel moeten we afwachten', zegt Vroegh. De partner van Van Kessel moest ook gewond naar het ziekenhuis maar is inmiddels weer thuis. Vrijdag doet de man aangifte, als de medische toestand van Van Kessel het toelaat, zal ook zij aangifte doen. 'Maar dat is op dit moment niet zeker', aldus de raadsvrouw.
De politie laat weten contact te hebben gezocht met de familie. Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld:

Intern onderzoek

Van Kessel kan nu haar werk niet doen, zegt de advocaat. Naast aangifte en een klacht bij de politie wil het slachtoffer ook excuses van burgemeester De Vries en een schadevergoeding. Vroegh verzocht de officier van justitie om het interne onderzoek van de politie door een ander korps uit te laten voeren dan de korpsen die de ME'ers leverden. 'Dat was mijn uitdrukkelijke verzoek en de officier heeft dat ingewilligd.'
Gesprek met advocaat Vroegh:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!