Nieuws

Terug naar De Wageningse Berg

WAGENINGEN - Al 23 jaar had Hans Vonk het plan een keer weer te kijken bij stadion De Wageningse Berg. “Vanaf de snelweg zag ik de lichtmasten vaak en dan wilde ik er eigenlijk wel even naartoe.” Het kwam er nooit van.
Vonk keepte er in het allerlaatste seizoen van FC Wageningen in het betaalde voetbal. Voor de reünie met dat team kwam de oud keeper van Heerenveen, Ajax en het nationale team van Zuid Afrika onlangs toch nog één keer terug naar de Berg.

De laatste thuisoverwinning

Op 26 april 1992 speelde FC Wageningen de laatste wedstrijd in het betaalde voetbal. NAC werd thuis met 2-1 verslagen. Nauwelijks een maand later werd de club failliet verklaard door grote financiële problemen. De club probeerde nog een deal te sluiten met de belastingdienst, maar dat mislukte. Ook acties van supporters, die obligaties probeerden te verkopen om geld binnen te halen, mochten niet baten.

Verbeek terug in Wageningen

De selectie van dat laatste seizoen kende een aantal bekende namen. Trainer Pim Verbeek bijvoorbeeld die na Wageningen een flinke loopbaan had onder meer als bondscoach van Australië en Zuid Korea. “Mooi om hier weer een keer op de Berg te zijn. Ik kwam hier toen ook elke dag met heel veel plezier naartoe!” Keeper Hans Vonk die tegenwoordig manager voetbalzaken is bij SC Heerenveen. Of Michel Doesburg, hoofd scouting nu bij AZ in Alkmaar. “Ik heb bij Wageningen de mooiste tijd gehad van mijn carrière!”

De Berg blijft speciaal

In de laatste aflevering van Clubgenoten brengen we de spelersgroep van toen nog één keer samen. Maar ook verzorgers, bestuursleden en supporters van toen komen aan het woord. Zoals Evert Groeneveld, destijds voorzitter van de supportersvereniging: “Ik kon in de jaren na het faillissement niet langs de Berg rijden hoor. Was veel te pijnlijk. Ik heb hier 40 jaar gelopen...”

De laatste aflevering van Clubgenoten is te zien op vrijdag 18 december om 18.20 uur

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!