Nieuws

Dichte hekken rond raadzaal Geldermalsen, groot scherm bij gemeentehuis mag niet

De gemeente Geldermalsen plaatst in de aanloop van de raadsvergadering over de komst van een azc dichte hekken bij de raadzaal. Daarmee wordt de vergadering vanaf het plein gedeeltelijk aan het zicht ontrokken.
GELDERMALSEN - De gemeente Geldermalsen plaatst in de aanloop van de raadsvergadering over de komst van een azc dichte hekken bij de raadzaal. Daarmee wordt de vergadering vanaf het plein gedeeltelijk aan het zicht ontrokken.
Volgens de gemeente is hiertoe besloten omdat aan een kant van de raadzaal het publiek dat buiten staat te dicht op de vergadering kan komen. De raad praat vanavond over de komst van een azc voor 1500 mensen naar Geldermalsen.
Daarmee komt een rustig verloop van de vergadering in het geding, zegt een woordvoerder. 'We zetten een zijde van de raadzaal af omdat het gevaarlijk is. Als daar veel publiek staat bestaat de mogelijkheid dat mensen door de ruiten vallen, of in de naastgelegen vijver. Ook willen we niet dat raadsleden beïnvloed worden door publiek dat buiten staat.'

Tien vierkante meter

Een groep ondernemers uit Geldermalsen wilde vanavond bij het gemeentehuis een groot tv-scherm plaatsen van tien vierkante meter. De gemeente heeft besloten dat dat niet kan omdat het teveel overlast geeft en er te weinig ruimte is op het plein. Ook is de gemeente bang dat het scherm te veel bezoekers trekt die de raadsvergadering kunnen verstoren.